Klik op de afbeelding om te pauzeren

Bognaneilean

Ierse Water SpanielBeginscherm


Onze Ieren


2014 Nest

2018 Nest

Links

Nieuws
10 mei 2024

©A.Mets

Op vrijdag 10 mei was onze reu Dylan, Kamp. Bognaneilean Star Fish na 2,5 jaar uit de show ring te zijn geweest, weer deelnemer bij de Outdoor Zeeland dogshow Goes, georganiseerd door de KC Zeeland te Wilhelminadorp. Het was prachtig weer. Dylan kwam uit in de Kampioensklasse en kreeg
1 Uitmuntend, CAC en Best of Breed (BOB)
van raskeurmeester H. Warendorf. Dylan stond zjn mannetje en wist nog wat er van hem verwacht werd.
Wij zijn heel blij met het behaalde resultaat. :-)

12 juli 2023

Fijn 'huiswerktraining' gedaan met trainingsmaatjes, in Etten-Leur.....Dylan, Kamp. Bognaneilean Star Fish, NJK, doet goed zijn best. :-)

© A.Mets     © A.Mets

© A.Mets     © A.Mets  

8 juli 2023

Weer thuis van een heerlijke vakantie in Noorwegen/Zweden, samen met Gailey en Dylan. Het was echt genieten van de mooie landschappen.

©A.Mets   © A.Mets

30 maart 2023

Heerlijk uitgewaaid met Dylan en Gailey bij de Grevelingen.........water, bosjes, grasvelden en wild. Wat wil een IWS nog meer...!


© A. Mets.
02 oktober 2022

© A.Mets   © A.Mets

Vandaag heeft onze reu,  Bognaneilean Star Fish, ‘Dylan’, enorm zijn best gedaan op de Jachthonden Working Test in Simonshaven. De WT was georganiseerd door de werkende Wetterhoun en inschrijving stond open
voor Krulharen en Friezen. (NVSW). Er waren 29 honden aangemeld, en 27 honden deden daadwerkelijk mee. Er kon worden ingeschreven in de 3 gebruikelijke klassen, tw. Starters, Novice en Open klasse. De WorkingTest bestond uit 5 proeven, van elk met dubbele apporten, los voorgejaagd.

Voorjagers waren totaal niet bekend met de door de hond uit te voeren proeven. Deze bestonden uit o.a. appelwerk, gecombineerd met water- (gehoor) apporten gevolgd door het uitwerken van een sleepspoor (apport van koud wild),
Memory apporten, steadiness en verre apporten met op de terugweg verleiding van een wegschietend ‘konijn’. Het terrein was goed geschikt,  prachtig ruim en gevarieerd.  Wel een openbaar terrein zodat er af en toe een jogger of een fietser passeerde.

Dylan liep in Novice, de grootste klasse deze dag (15 honden). Uiteindelijk werd hij winnaar van de Novice klasse en kreeg hij een beeldje voor de 1e plaats met een certificaat uitgereikt, van de organisatie. Dylan bleek 91 punten uit de te behalen 100 punten te hebben behaald! 😉
Nestzuster, Bognaneilean Samphire, ‘Puck’, die ook deelnam aan deze WT in Novice, behaalde de 5e plaats!

12 juli 2022

Helaas voor ons, is ons avontuur met Bryna - Saracen Hope for the Future - op 12 juli jl. , beëindigd. Bryna is naar haar fokster in N-Amerika, teruggegaan. We hebben een leuke en nuttige tijd samen doorgebracht in Nederland. Wij zullen haar ontzettend missen.

Het goede nieuws is dat Bryna naar alle waarschijnlijkheid, voor veelbelovende nakomelingen zal zorgen in Amerika. :-)

02 juli 2022

Bryna heeft op de Internationale OutdoorSummer Show Utrecht, op 2 juli 2022 een mooi resultaat in de showring behaald. Zij kreeg van keurmeester/rasspecialist Hannie Warendorf een 2 Uitmuntend en de Res. CAC/CACIB toegekend. 
Ik was blij dat wij samen een goed team vormden. 

20 februari 2022

Dylan (Kamp. Bognaneilean Star Fish, NJK) nam vandaag deel aan een jachthonden Teamtest van MoreThanDogs in Klundert. Er deden 38 honden mee. Merendeel waren Labradors en Flatcoated retrievers. Ons team bestond uit een A-hond (Heidewachtel-reu), een B-hond – IWS, reu) en een C-hond (Flatcoated R., teef).
Het regende in de ochtend een beetje, maar rond 12.00 uur is het harder gaan regenen en hield niet meer op. De dag ervoor had het vreselijk hard gestormd en geregend, dus het terrein was heel nat.

De geplande Teamtest - welke in december 2021 geannuleerd moest worden i.v.m. de Corona lockdown in Nederland – ging nu op 20 februari wel door. 😊 De voorjagers hadden zich goed met regenkleding en – schoeisel tegen al het water beschermd, alleen de honden werden kletsnat.
Een rechtgeaarde IWS zit daar niet zo mee. En….dat is ook gebleken.
Dylan scoorde heel goed, was de best presterende hond van het eigen team, niet alleen door zijn score maar Dylan bracht alle de - voor hem bestemde – uitdagende apporten binnen. Hij werkte op B-niveau. (Los voorgejaagd bij iedere proef en hij moest wachten, samen met de andere 2 teamgenoten op een rij, op de aangeboden proeven voor de A- en C-honden de uitvoering daarvan). Hij heeft de apporten zittend aangeboden en in mijn handen afgegeven, waaronder ook een kraai. Gemiddelde cijfer van zijn apporten, was 8,87. In totaal heeft hij 78 pntn. behaald, waarvan 71 pntn. totaal voor de 8 apporten. En een 7 voor de deelname aan de walk-up. Dylan was individueel als 5e van de 12 B-honden, geëindigd.
Ik ben heel trots op mijn Dylan, die vanaf half december 2021 geen jachthondentraining meer heeft gevolgd, omdat ik een winterstop met hem had ingepland.  


© A.Mets

12 september 2021:

Vandaag - na 1 jaar waarin hij geen shows heeft gelopen o.a. door het weinige tot geen aanbod van shows -
heeft onze Dylan, Kamp. Bognaneilean Star Fish, 1e plaats, Beste reu/BOB behaald.
op de Clubmatch van De Baronie. Keurmeester was mevr. Wijnsouw.
Bovendien werd hem de 3e plaats toegewezen in FCI-rasgroep 8.
Bij de laatste keuring van de FCI-groepen, werd er door 2 keurmeesters gekeurd.

Wij zijn weer trots op Dylan….. hij was een goede ambassadeur voor het ras. 😊

© A.Mets   © A.Mets

26 juni 2021

© More than Dogs
Luisterend naar de uitleg van de proeven    © More than Dogs

Jachthondenschool More than Dogs organiseerde een Onderlinge SJP wedstrijd, in Ossendrecht. Dylan heeft daar het C-diploma behaald met 44 punten van de te behalen 50 punten. Hiermee heeft hij zijn score verbeterd van verleden jaar.


27 april 2021

© A. Mets

Vandaag is het Koningsdag!
Voor de 2e maal helaas niet echt kunnen vieren. Tijdens weer een verkenningsronde met 'Bryna' bij ons in de buurt, kwamen wij een prachtig bloeiend tulpenveld tegen......... alweer ruim 7 weken in Nederland.  :-)


05 maart 2021

Vandaag op Schiphol Airport, hebben wij lieve Bryna opgehaald. Haar officiële naam is Saracen Hope for the Future. Zij is gefokt door
Susan Sarracino & Bob Deihl in Wisconsin (USA). Zij maakte al heel snel vrienden in Hoofddorp, na haar aankomst.  :-)
Vanwege de Europese maatregel dat honden vanuit het buitenland niet jonger mogen zijn dan 15 weken (i.v.m. Rabiës vaccinatie) en helaas door een extreme winterperiode in februari 2021 in Noord-Amerika, kon Bryna niet eerder dan 5 maart jl. Nederland binnenkomen. Gelukkig dat in Corona-tijd deze vlucht mogelijk was. ...........Zij is er!
Wij gaan weer nieuwe avonturen aan.

© A.Mets   © A.Mets06 september 2020

Dylan
(Bognaneilean Star Fish, NJK) nam deel aan de 10e Kampioenschaps Club Match, welke 1 keer per 3 jaar georganiseerd wordt door de Ierse Water Spaniel Vereniging Nederland (IWSVN). De keurmeester Rinie Leenen heeft Dylan gekozen tot Beste Reu/BOS van het ras.
Hiermee behaalde hij tevens de benodigde punten voor het Nederlands Kampioenschap.

© A.Mets   © A.Mets

29 augustus 2020

               © A.Mets
                © A.Mets
Dylan (Bognaneilean Star-Fish) heeft op de officiële jachthondenproef (SJP), georganiseerd door de Stichting Zeeuwse Jachthonden te Arnemuiden,
het C diploma behaald met een 1ste plaatsing.


11 juli 2020

   

Jachthondenschool More than Dogs organiseerde een Onderlinge SJP wedstrijd, in Ossendrecht. Dylan heeft
het C-diploma behaald met 40 punten.

27 juni 2020

Op deze dag werd er een jachthonden workshop georganiseerd door de IWSVN in Putten, o.l.v. jachthondentrainer Marylou Bijvoet met helper Annelies Roeterdink.
Er waren 5 IWSVN leden, deelnemer. Met Hazel en Janette en Finna met Rina. 
Tevens deden de nestgenoten van de Bognaneilean Kennel nest 2018 mee. Deze waren Uisce met Toon, Puck met Mike en Dylan met mij.

©M.Roeterdink ©M.Roeterdink ©M.Roeterdink ©M.RoeterdinkBognaneilean Star Fish, NJK, ‘Dylan’ aan het werk: 

©M.Roeterdink ©M.Roeterdink
Bognaneilean Sea Fennel, ‘Uisce’:

 ©M.Roeterdink ©M.Roeterdink
Bognaneilean Samphire, ‘Puck’:

Dank aan Michael Roeterdink, voor de leuke foto’s.

Het was een heerlijke middag, de honden hebben leuk gewerkt en nieuwe nuttige dingen geleerd.


1 juni 2020


Er mocht weer een buitenactiviteit - onder RIVM regels - georganiseerd worden, in Corona-tijd.
Op 2e Pinksterdag, heeft Dylan een goede dag gehad bij de Workshop van de jachthondentraining More than Dogs te Klundert.
Er werd een heuse jachthonden-wedstrijd nagebootst met helpers/keurmeesters, als training voor de cursisten. Dit was de eerste keer dat Dylan
een hele 'werk-dag' heeft meegemaakt. Er waren 21 deelnemers. De dag bestond uit 5 proeven, met elk dubbele apporten.
Voor Dylan's groepje bestaande uit 8 deelnemers van voornamelijk Retrievers, varieerden de opdrachten van Markeerapporten met schot, tot blinde apporten met vooruitsturen,appèlwerk en dubbele verloren-zoek apporten, al dan niet met een lokfluitje. Een prachtige gelegenheid om de honden wedstrijdervaring op te laten doen.
Alle 10 apporten, heeft Dylan netjes bij mij binnengebracht. Ik ben erg trots op hem.
Aan het einde van deze leuke dag werden er deelname-certificaten uitgereikt en werd er een historische groepsfoto gemaakt, op Corona afstand.
Na deze, vooral voor de honden warme en inspannende dag, met veel indrukken was het heerlijk voor Dylan om thuis lekker te kunnen gaan slapen en te dromen over alle indrukken van deze leerzame en nuttige dag...........© More than dogs

18 maart 2020:

© A. Mets

Er is bij Dylan het officiële ECVO oogonderzoek gedaan door mevr. dr. A.M. Verbruggen.
Resultaat is: VRIJ (m.u.v. lichte vorm van Distichiasis)

18 februari 2020:

Dylan heeft bij de KC Zeeland te Zierikzee het examen V.E.G. (Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheid), behaald. :-)

Zijn score was heel goed nl. 336 van de te behalen 340! Hij heeft maar 4 punten op 13 onderdelen 'laten liggen'. Hiermee was hij de beste van de V.E.G.-groep en ontving hiervoor en medaille van de KC Zeeland voor 'Beste V.E.G.'. !

© A.Mets

21 december 2019:

Dylan heeft op de WINNER show/X-mas WINNER show te Gorinchem, in de Tussenklasse Reuen, 2 Uitmuntend behaald, Res.-CAC-Res. CACIB. Keurmeester was mrs. R. Birk-Opris uit Denemarken. Ondanks dat de deelnemende IWS's als een na laatste aan de beurt waren in de ring, deed Dylan heel goed zijn best. Wij zijn trots op hem. 

21 juli 2019:

Dylan, Bognaneilean Star Fish, NJK, heeft deelgenomen aan de IWSA Kampioenschaps Clubmatch te Scarisbrick in Engeland. 
Dylan
was ingeschreven in Junior Class, en werd 2e
Door het behaalde resultaat, heeft Dylan een kwalificatie voor Crufts behaald. 'Good boy!'

© A.Mets

14 juli 2019:

Gailey, Bognaneilean Pheasant's-Eye, heeft tevens deelgenomen aan de SIWSC Gundog Working Test, in Novice class. De WT vond plaats op het terrein van Chillington Hall in Brewood, Engeland. Deze keer heel succesvol,met dezelfde handler..... ;-)
Na een run-off voor de 1e of 2e plaats, vanwege het gelijk aantal behaalde punten met andere Novice deelnemer, kreeg Gailey uiteindelijk de 2e plaats in Novice, toegekend. :-)

© A.Mets

13 juli 2019:

Gailey heeft deelgenomen aan de Gundog Working Test voor minor retriever breeds, georganiseerd door de United Retriever Club (URC) in Ingleby in Engeland. Zij heeft haar 'mannetje' goed gestaan in Novice class en hoge punten behaald op de onderdelen, maar vanwege haar handler, helaas  op twee onderdelen onvoldoendes behaald.

© Watersplash photography
© S. Worrals

17 mei 2019:

© A. Mets BOGNANEILEAN IWS

Wij hebben het certificaat Nederlands Jeugd Kampioen, voor Dylan "Bognaneilean Star Fish"  van de Raad van Beheer ontvangen.

 
20 april 2019:

Bognaneilean Star Fish, Dylan, heeft deelgenomen aan de Dog show in Goes onder keurmeester C.J. Rutten in de Jeugdklasse reuen.
Hij heeft 1 Uitmuntend, Beste Junior, Beste reu (CAC) en Beste van het Ras (BOB) behaald.
Hiermee heeft Dylan voldoende punten behaald voor het Nederlands Jeugd Kampioenschap.

1 februari 2019:

Bognaneilean Star Fish, Dylan, heeft deelgenomen aan de Dog show in Eindhoven in de Jeugdklasse reuen.
Hij heeft 1 Uitmuntend, Beste Junior, Beste reu (CAC) en Beste van het Ras (BOB) behaald. Wij zijn nog trotser op hem.

14 december 2018:

Bognaneilean Star Fish
, Dylan, heeft op de Holland Cup in Amsterdam het mooie resultaat van 1 Uitmuntend, Beste Jeugdhond, Beste Reu (CAC), Beste van het Ras (BOB) behaald.
Wij zijn trots op de zoon van Gailey!


23 november 2018:

© A. Mets

Vandaag ontvingen we het kampioenschaps diploma voor Gailey "Bognaneilean Pheasant's-Eye" van de Raad van Beheer op Kynologisch Beheer.

18 november 2018:

©A. Mets

Gailey heeft deelgenomen aan de dummy Working Testgeorganiseerd door de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland. Maar liefst 100 honden namen deze dag deel in St. Oedenrode. Het was zonnig, maar erg koud weer.  
Gailey heeft alle 5 tests met dubbele apporten goed uitgevoerd, in de C-klasse (25 deelnemende honden)Hiervoor heeft zij met 13 andere deelnemers, het Certificaat toegewezen gekregen. Met haar totaal behaalde punten, was Gailey hoger geëindigd dan de beste Nova Scotia Duck Tolling Retriever, deze dag. Hiermee heeft zij haar succesvolle jaar 2018, netjes afgesloten. 

04 november 2018:

© A.Mets

Zondag 4 november heeft Gailey (Bognaneilean Pheasant's-Eye) op de show van de KC Dordrecht gehouden in Bleiswijk het CAC/CACIB/BOB behaald onder keurmeester dhr. A.Simons.

13 oktober 2018:

Op zaterdag 13 oktober jl. was de Bognaneilean Puppy terugkomdag, van het 2e Bognaneilean nest. 8 van de 9 pups van het Luther x Gailey nest, konden aanwezig zijn. Erg leuk dat de eigenaren de moeite hadden genomen om deel te nemen aan deze dag in Zeeland. Na een gezellige ontvangst en gezamenlijke lunch, zijn wij op een nabij gelegen terrein activiteiten gaan doen met de nakomelingen en met enkele aanwezige 4-voetige huisgenoten van hen. Reuze leuk. Ter afsluiting was er gelegenheid om te zwemmen in de Grevelingen.

© A. Mets   © A. Mets    © A. Meijer

09 oktober 2018:

Dylan is bij de KC Zeeland, geslaagd voor de cursus EG (Elementaire Gehoorzaamheid) met 279,5 punten. Hiermee was hij 2e van de groep.

07 oktober 2018:

WT krulharige Jachthonden te De Heen.
Gailey
heeft deelgenomen aan de Working Test voor Krulharige Jachthonden en de Friese Staby houns, begin oktober jl., in klasse B.
De deelnemende honden moesten 5 testen afleggen. De WT was opgezet voor het werk van de Wetterhoun en de Friese Staby. Aan het einde
van de de dag bleek dat Gailey de 5e plaats van de 14 deelnemende honden in klasse B, behaald had.
Wij zijn erg trots op haar, mede gezien dat zij in het jaar 2018 een nest heeft gekregen van 9 pups en haar jachthondenwerk weer goed heeft opgepakt.

    

18-22 september 2018:


Wij zijn met Gailey in midden Frankrijk geweest. Wij namen deel aan een 4-daagse jachthonden workshop w.o. aan een praktijk jachtdag, rondom een schitterende, authentieke en gastvrije locatie in Enfonvelle. Gailey heeft op de Jachtdag voor het eerst met warm wild kennisgemaakt. 
Ze deed het fantastisch en ondanks zeer zwaar terrein heeft zij vanaf grote afstand, 3 apporten van fazantenhanen rechtstreeks binnengebracht.

© A. Mets   © A. Mets   © A. Mets

9 september 2018:

Show Rotterdam:
Gailey
heeft in de Open klasse, 1 Uitstekend, Res- CAC/Res. CACIB behaald.
Zoon Dylan, in Puppy klasse: Beste Pup en werd de 9e plaats toegekend tijdens Beste Puppy competitie (25 rassen) in de erering. 

Bognaneilean Star Fish "Dylan"

                                                                            Bognaneilean Star Fish, "Dylan"

3 september 2018:

De Heen: Gailey heeft deelgenomen aan de Bieten clinic van Jachthondenschool het Zwarte Goud. Zwaar terrein en grote afstanden. Er werd een praktijkjacht gesimuleerd. Deelnemende honden moesten op linie oplopen en blijven zitten. Gailey heeft zich keurig gedragen. Voorts heeft zij 2 eenden en een dummy geapporteerd, vanaf grote afstand in het bietenveld en in het veld met groenbemesting, achter het Bietenveld gelegen. 
© A. Mets© A. Mets© A. Mets© A. Mets


Tijdens het Werk- en Showweekend van de Duitse Jagdspaniel Klub LG Hessen te Alsfeld zijn de volgende resultaten behaald door Bognaneilean honden.

18 augustus 2018:

Bognaneilean Pheasant's-Eye (Gailey):
SWT
-certificaat en 3e plaats Dummy proef behaald in Novice. Op de aansluitende show 1U, Hessen Sg, CAC(VDH)/CAC/ BOB 
keurmeester Jochen Eberhardt, D.

© Pelzer Photography  © Jagdspaniel Klub LG Hessen  © Jagdspaniel Klub LG Hessen

Bognaneilean Haresfoot Clover (nestbroer van Gailey, 'Bolero'):
SWT-certificaat en 3e plaats Dummy proef behaald in de Open klasse.

© Pelzer Photography  © Pelzer Photography   © Pelzer Photography  © Jagdspaniel Klub LG Hessen   

19 augustus 2018 - Jagd Spaniel Klub show uitslagen:

Bognaneilean Pheasant's-Eye (Gailey): 2U in de Open klasse R-CAC(VDH)/ R-CAC

Bognaneilean Star Fish (Dylan): in de Jüngstenklasse - Rüden. Beste Pup  vv1

Bognaneilean Porpoise (Chaplin): in de Jüngstenklasse - Rüden  vv2 .eigenaar Sonja Neuhaus

Bognaneilean Haresfoot Clover (Bolero): 1U KS Sg, CAC(VDH)/CAC/BOS. eigenaar Sonja Neuhaus

© Jagdspaniel Klub LG Hessen

Sonja Neuhaus is met Bognaneilean Haresfoot Clover (Bolero) Klub Working Champion 2018 geworden, met 157 Punten. (Op basis van de behaalde resultaten tijdens show en werk in het weekend). Gefeliciteerd Sonja!

27, 28 en 29 juli 2018:

60-jarig jubileum van de Game Fair op het terrein van Ragley Hall (UK).
Het Continentale IWS demonstratie team heeft gedurende de 3 Game Fair dagen in juli, succesvol uitvoering gegeven aan de jachthonden werkdemonstratie. Hieraan deden 4 volwassen IWS's mee en 2 pups van bijna 5- en bijna 6 maanden oud.
Bognaneilean Pheasant's-Eye, Gailey en Bognaneilean Star Fish, Dylan maakten hier ook deel van uit. Het doel was om als ras mooi, snel en gedreven jachthondenwerk te tonen en gezien de opmerkingen en enthousiaste reacties achteraf, is dit gelukt. Wij zijn trots op onze Ieren.

 © Neil Rice  © Neil Rice  © Neil Rice  © Neil Rice                         Gailey                                                                        Gailey                                                                  Gailey biedt dummy aan                                   Compleet team, eert het 'wild' op tableau.

© Neil Rice     

22 juli 2018:

Zo moeder, zo zoon......Gailey en haar zoon Dylan, hebben in Engeland (Walford) op de IWSA Activity day, beiden bij 'Obstacles' de 1e prijs behaald. Het betrof hier hindernissen in combinatie met apporten van verschillende soorten dummies (met tijdcontrole). Dylan in de puppy klasse en Gailey in de klasse voor de volwassen honden.

©A. Mets  ©A. Mets

24 juni 2018:  
Op de Hanzeshow te Zwolle heeft Gailey, 1 Uitmuntend in de Open klasse en het R-CACIB behaald, onder keurmeester Srdan Kokotovic (RS)


  5 juni 2018:

© A. Mets

Onze Dylan, Bognaneilean Star Fish, heeft vandaag de puppy cursus bij de KC Zeeland afgesloten. Op naar de vervolgcursus :-)

26 mei 2018:

© Remy de Kort   © Remy de Kort 

© Remy de Kort   © Remy de Kort 

                                                                                        © Foto's: Remy de Kort

Op 26 mei 2018 nam Gailey deel aan de OWT in Dongen, georganiseerd door de Nederlandse Vereniging 'Langhaar'. Het was een warme- maar
sportieve dag. Het was voor Gailey de eerste keer dat zij aan de OWT deelnam in Novice. Helaas geen certificaat behaald. Zij heeft wel mooi werk laten zien. Dochter, puppy Uisce (Bognaneilean Sea Fennel) kwam met haar eigenaren, aanmoedigen. :-)

16 februari 2018

Bognaneilean

Een mand vol puppies.31 januari
2018:

© A. Mets

Het is zover!!

Gailey heeft een mooi IWS nest geworpen op 29 januari 2018!
De 4 reuen en 5 teven maken het goed.
De combinatie is: Sh. Ch. Gloi Donn All or Nothing at Stanegate, 'Luther'  x  Bognaneilean Pheasant’s-Eye, 'Gailey'.

De officiële Gezondheidstesten zijn uitgevoerd en de resultaten zijn uitstekend.
COI: 8,55686% (bij berekening over 10 generaties) 

Voor nadere informatie: A. Mets, anja@bognaneilean.nl M.: 06 14418596

27 januari 2018:

© A. Mets

Nog ongeveer een week voor Gailey en dan hopen we de pups te mogen verwelkomen.

Begin februari 2018 verwachten wij een IWS nest van Bognaneilean Pheasant's-Eye (Gailey)
Wij fokken uitsluitend met honden die zichzelf hebben bewezen op jacht, op jachthondenwedstrijden en op hondenshows.
Voorts worden de ouderdieren officieel onderzocht op heupdysplasie (FCI), ellebogen (FCI), erfelijke Oogafwijkingen (ECVO)
en DNA (Raad van Beheer), conform het Fokreglement van de IWSVN (Rasvereniging).
Nadere informatie: 06 14418596

26 en 27 augustus 2017:

Eigenaar en voorjager/handler Sonja Neuhaus, van harte gefeliciteerd met weer een  mooi behaald resultaat met Bolero ! Evenals  in 2016.
Bolero (Bognaneilean Haresfoot Clover) heeft, op de jachthonden Workingtest, georganiseerd door  de Duitse Jagd Spaniel Klub, in Alsfeld (D),
de 1e plaats gewonnen en heeft op de show, tevens georganiseerd door de Duitse Jagd Spaniel Klub in Alsfeld, 1 Uitmuntend  behaald,  reuen-CAC en res.-Beste van het Ras!
Bovendien ontving Bolero de 3e plaats, in de over-all competitie voor werk- en show winner van dit weekend! 
Een  succesvol weekend!

© © © ©
 

9 juli 2017:

SIWSC Breedconfined Gundog Working Test 2017: Terrein van Arbury Hall in Nuneaton (UK).
Keurmeesters: Mr. N. Varney en mrs. D. Walls-Duffin.
Gailey (Bognaneilean Pheasant’s-Eye) nam deel in Unclassified en in Novice. 

Er werd gekeurd volgens de reglementen van de Engelse Kennel Club.

Ondanks de warmte heeft Gailey in beide klassen,  hoge scores behaald. Waaronder 3 x 20 punten. (20 punten is hoogst haalbare).
Een 0 bij een dubbel apport . Dit onderdeel  bestond uit een markeerapport en een blind apport. De 0 werd behaald op het blinde apport in Unclassified zowel als in Novice.
Het was te warm op het veld om de honden door te laten jagen op het veld. Gailey moest ook op verzoek van de keurmeester , worden teruggeroepen. Helaas.
In de 4 klassen, was deze dag maar 1 plaatsing.

© A.Mets  © A.Mets  © A.Mets

29 oktober 2016

Workingtest Huntingdogs (Hoekse Waard):
Gailey heeft 405 punten behaald (9/10).
Hiermee heeft zij de meeste punten behaald van de honden die 9 apporten hadden binnen gebracht.

24 september 2016

Gailey, (Bognaneilean Pheasant's Eye) behaalde op de KJV jachthondenproef te Kampen een C diploma met 40 punten.

                                                                            © A. Mets

23-24 juli 2016 

In het weekend van 23 en 24 juli 2016 heeft weer een pup van Myra succes behaald. Ditmaal de reu, Bognaneilean Haresfoot Clover, 'Bolero'.
Bolero werd overall 2e, door het behaalde resultaat op 23 juli 2016, tijdens de jachthonden dummytest van de Jagd Spaniel Klub in Alsfeld in Duitsland, en op de show georganiseerd door de JagdSpaniel Klub in Alsfeld op 24 juli 2016, 1 Uitmuntend CAC, Beste v.h. Ras (BOB).
Van harte gefeliciteerd Sonja, goed gedaan jullie beiden!

© S. Neuhaus © S. Neuhaus       © S.Neuhaus © S. Neuhaus

03 juli 2016

Op de verjaardag van haar moeder Myra, tw.  3 juli 2016,  heeft onze jongste teef, ‘Gailey’,  Bognaneilean Pheasant’s-Eye (10-07-2014) deelgenomen aan de SIWSC Breed Confined Gundog Working Test at Arbury Hall in Nuneaton in Engeland.

Gailey was ingeschreven in: Unclassified en werd 2e met 72 van de 80 te behalen punten, in 4 testen.

Bovendien werd zij gewaardeerd met de SIWSC Rockmoor Perpetual Challenge Trophy, voor de meest opvallend presterende IWS van de dag. Myra kan trots zijn op haar dochter Gailey! 

Gailey at SIWSC BC Gundog WT in UK, 3rd of July 2016    © A.Mets

Result Breed Confined Working Test 2016.

11 maart 2016

© A.D. Huijsman

Uitslag pup Bognaneilean Fox and Cubs, 'Derry',  NJK en JW 2015  ‘Derry’ (Fynder It's Swampy x Ned. Kamp. Realta’s Double Star, onze 'Myra'), op CRUFTS 2016:

Klasse: Limit Bitch:
1st !

 
Gefeliciteerd Karin Huijsman!!! 


Bognaneilean Foxglove, ‘Darren: reu.

Succesvol was ook Darren. In 2015 werd het volgende behaald:
      v  Belgisch Jeugdkampioen (België)
      v  Brabo Jeugdwinner 2015
      v  Europa Jugend Sieger 2015 (Duitsland)
      v  Hopprins 2015 (Wiezel) België
      v  4 x Uitstekend in de Jeugdklasse reuen, op verschillende hondenshows in Nederland, 1 x BOB (Oss) en
        1 U en x Best Opposit Sex (Zwolle).
Gefeliciteerd Anja en Toon Robbeson, met de behaalde resultaten met jullie Darren. Goed gedaan!
Succes gewenst voor 2016!

© A. Mets19 december 2015 Onze Gailey (Bognaneilean Pheasant's-Eye) behaalde op de KC Gooi en Eemland

het certificaat van de B test! (met 75 van de 85 punten)

© A. Mets-Boom

13 december 2015: Winner dog show Amsterdam: Bognaneilean Fox and Cubs, 'Derry', heeft
Jeugd Winner titel behaald, tevens haar Nederlandse Jeugd Kampioenschap en......werd 3e BIS in de Junior 
competitie van de Winner dog show 2015!! Gefeliciteerd Karin Huijsman.

Bognaneilean Fox and Cubs Junior 3BIS Winner


Op 29 augustus 2015 heeft Myra (Kamp. Realta's Double Star) deelgenomen aan de KJV Jachthondenproef in Leeuwedorp (Zld.)
7 onderdelen van de 8 (voor het B-certificaat) behaald, jammer maar toch een mooi C-diploma 2015!

Op 22 augustus 2015 heeft Myra deelgenomen aan de Spaniel Working Test te Laren (Gld.)

Net terug van vakantie uit Schotland en direct weer aan de slag................

© Spanielgroep Oost
© Spaniel Groep Oost.

10 juli 2015

Het "Wilde planten" nest is vandaag 1 jaar.
© A.P. Mets 2015 

Gailey "Bognaneilean Pheasant's-Eye"

30 mei 2015:

Puppydag van het "wilde planten" van het Bognaneilean nest.

© A. Mets

28 mei 2015:

Bognaneilean Pheasant's-Eye, 'Gailey', heeft bij de KC Gooi en Eemland
haar certificaat van de A-test behaald! (met 61 v.d. 64 punten)

© A. Mets

17 september 2014

Saracen Eminently Eamon.nl, 'Eamon',trialer is helaas overleden. Hij is 14 jaar en 7 mndn. oud geworden.

10 juli 2014:

Kamp. Realta's Double Star (onze Myra) heeft een nestje gekregen
Er zijn 8 pups geboren. 4 reuen en 4 teven.

© A. Mets 


STAMBOOM (pups)

__________________________________________________________________________________________

6 juni 2014:

In juli 2014 wordt er een nestje verwacht uit de combinatie: 

Fynder It's Swampy (HD: 3/4, BVA Ellebogen 0, Ogen ECVO: vrij) X Kamp. Realta's Double Star (HD: FCI A, Ellebogen FCI: 0/0, Ogen ECVO: vrij, Schildklier Hemopet USA: Normaal)

© A.Mets

__________________________________________________________________________________________ 

Op 16 februari 2014 is Saracen Eminently Eamon.nl, trialer 14 jaar geworden!

Hij geniet nog steeds.

© A. Mets

__________________________________________________________________________________________


17 Augustus 2013: Op de KNJV jachthondenproef te Veenhuizen heeft Myra een B dilpoma behaald.

 20 april 2013: Myra heeft op de internationale hondententoonstelling van Goes haar Nederlands kampioenschap behaald.
 Vanaf nu is zij: "NL Kamp. Realta's Double Star"

  9 september 2012 CAC Hondenshow Alkmaar, 1 Uitmuntend, CAC, Beste teef, Beste van het Ras, groep 5e (Rasgroep 7/8).
 

 26 augustus 2012 Op de SIWSC jachthonden werktest in Engeland: Award of Merit behaald.


 3 Juni 2012 Realta's Double Star, 'Myra' was ingeschreven in de Open Klasse op de Jachthondenshow te Bennekom.
 Ze behaalde 1 Uitmuntend en won het RCAC.


 Mei 2012: De gezondheidstesten zijn bekend! Ogen vrij (ECVO), HD FCI-A, Schildklier Normaal, Ellebogen FCI Links en Rechts vrij.


                                                                                                


 15 April 2012: Myra deed mee met nog 7 andere IWS's aan de IWSVN Jachthonden workshop/training te Uffelte.
 Het was een heel erg koude maar mooie en leerzame dag. 21 maanden oud, maar zij liet al aardig werk zien en had er
 geen moeite mee om een kanaal over te zwemmen om aan de overkant een verloren koud-apport (eend) uit te voeren en
 snel ter hand te stellen. 


 9 April 2012: Realta's Double Star, 'Myra' kwam uit in de Open Klasse op de Paasshow te Leeuwarden.
 Zij kreeg 1 Zeer Goed.
 
 ___________________________________________________________________________________________ 

februari 2012

  © I. Schierbeek
  Myra, mijn lieve 'krachtpatster'.                    © I. Schierbeek
 
  12 december 2011

  Myra was op de Kerstshow te Wijchen eerste met 1 uitmuntend en werd hiermee BOB. Hiermee heeft zij een CAC behaald.
  Myra op haar eerste praktijk jacht - 5 november 2011
  Myra's eerste warme fazantenapport over water apport

  in de hand afgegeven op de terugweg  IWSVN KCM 2011 3 september 2011

  Jeugdklasse teven  Jeugdklasse Teven 1 ZG


 
  Eamon's 11e verjaardag (16-02-2011)

  16-02-2011 Eamon 11 year


 
  Op 13 november 2010 was Eamon mee op Praktijkjacht. Hierbij enige foto's:

  Klaar om te starten  De drift  Na de eerste drift  
  © J.M. Op 't Land
 


  Op 3 juli 2010 zijn in Zimmerman (USA) uit de combinatie Am Ch Realta's Supernova CD, RN, SH, MH X Eire's Murphee Mullownee MH
  7 puppies geboren (5 reuen en 2 teven) bij Rosemary Sexton (Realta kennel).
 

 All done © R. Sexton © R.Sexton © R. Sexton
 
Eind Augustus kwam " Myra", Realta's Double Star in ons gezin.Hieronder enige foto's genomen na haar "thuis"komst:
  © A.Mets © A.Mets © A.Mets © A.Mets 
© A. Mets © A. Mets © A. Mets © A. Mets
© A. Mets © A. Mets

© A. Mets
Startscherm ] 
="">[="">De IWS="">="">] ="">[ ="">Wie zijn wij=""> ] ="">[ Nieuws ] Onze Ieren ] Links ]
U kunt een e-mail sturen met vragen of opmerkingen naar: anja@bognaneilean.nl.
Copyright © BOGNANEILEAN Ierse Water Spaniels
="">